Loading...

Huawei p30: wat mag je verwachten van deze telefoon?

_____

Het is misschien wel één van de meest hippe, moderne en populaire toestellen op de markt dit moment: de super luxe huawei p30. Het nieuwste Android toestel heeft niet alleen drie camera’s, maar maakt hier ook nog eens zo goed als perfecte foto’s en video's mee. En dat is nog niet alles; je kunt ook een vingerafdrukscanner, koptelefoonaansluiting, een groot scherm en goede hardware verwachten. Maar wat heeft deze smartphone eigenlijk nog meer te bieden? We hebben het voor je uitgezocht.

 

 

1. Het design

De huawei p30 komt met een mooi, groot scherm dat net zoals verschillende Samsung toestellen bijna de hele voorkant vult; maar in dit geval geen ronde zijkanten. De p30 komt met een vingerafdrukscanner op het scherm, en een glazen behuizing wat het draadloze opladen helaas onmogelijk maakt. Is draadloos opladen een echte must? Dan schaf je gewoon de p30 pro aan: bij deze variant is het namelijk wel mogelijk!

 

Hoe de achterkant van dit pareltje eruit ziet? Erg strak en modern. Het enige wat je hier tegenkomt zijn namelijk de meerdere camera’s en bijbehorende flitsers. 

 

2. De camera

Over de camera gesproken: de huawei staat misschien wel het meest bekend om de geweldige kwaliteit foto’s en video's die je met dit toestel kan schieten. Welgeteld drie camera’s, geoptimaliseerd om onder alle omstandigheden de meest scherpe beelden vast te leggen, zorgen ervoor dat iedere foto er geweldig uit komt te zien. Door slim gebruik van kunstmatige intelligentie past de huawei de instellingen automatisch aan op de omgeving die je probeert te fotograferen. De resolutie van deze camera’s? De primaire lens heeft een resolutie van 40 megapixel, de groothoeklens heeft een resolutie van 16 megapixel en de derde lens heeft een resolutie van 8 megapixel. Ook de selfiecamera komt goed uit de verf met maarliefst 32 megapixel. Ook niet onbelangrijk: de p30 geeft de mogelijkheid tot wel vijf keer zoomen zonder kwaliteitsverlies!

 

3. Aansluiting voor de koptelefoon

In tegenstelling tot de p20 komt de p30 weer gewoon met een koptelefoon aansluiting. Dat maakt huawei dan ook de eerste fabrikant die de keuze om deze aansluiting te verwijderen terugdraait! 

 

4. De software

De huawei p30 draaide bij de release op Android 9.0 Pie, maar komt met twee flinke updates: een update naar Android 10 en Android 11 welteverstaan! Het duurt over het algemeen wel even voordat deze updates naar de toestellen verzonden worden, maar als het dan eenmaal zo ver is, kun je natuurlijk wel weer optimaal genieten van een super snel toestel met allerlei handige opties en mogelijkheden. Niet verkeerd, toch?!

 

5. Het hoofdscherm

 

Alle onnodige toepassingen zijn van het nieuwste huawei toestel verwijderd, maar er zijn wel een flink aantal voorgeïnstalleerde apps blijven bestaan. Daarnaast zien we ook bij dit toestel weer de eigen icoontjes en andere extra’s waar huawei zo bekend om staat. Daarnaast maak je natuurlijk gebruik van de standaard functies die Android 10.0 je te bieden heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de focus modus, de donkere modus of standaard apps als YouTube, Gmail of Chrome.

Dit vind je misschien leuk

Profielfoto van Nina

Geschreven door

Nina

Ik ben Nina en ik schrijf over allerlei onderwerpen voor Spotsites! Ik ben gek op eten, reizen, beauty, interieur, lezen, gadgets en daar schrijf ik graag over.

Blijf op de hoogte

Ontvang de beste deals en informatie direct in je mailbox! Maximaal 2 keer per maand, beloofd.